Přítomnost

Přítomnost

Anotace: * teď a tady ...

Otevřeno dokořán
tmavé každodennosti,
provlečené nitce,
v které den je zamotán.

Sklouzne tabulkou přízně
a až dojde šedivá,
přišije kabát k podlaze.
Pak zakřičí tak vlídně:

Oblékl jsi kabát z plánů,
zapomněl jsi přítomnost,
jiskrou odemčenou dlaň,
požehnání všem ránům.

Včera se s zítra slepuje,
sfoukni klesající knot.
Vyplníš rýhu a tím
bylo, bude, ale je!
Autor marllichy, 09.01.2008
Přečteno 315x
Tipy 6
Poslední tipující: kikis, Djinii, brooklyn
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

***

13.10.2008 09:55:00 | Djinii

piš, příteli.. máš dobrá dílka

16.03.2008 16:58:00 | brooklyn

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí