...a oči plné něhy

...a oči plné něhy

Anotace: vzdor sněhu... proti všem.

...a v očích stíny noci
a v srdci hnízdí strach
a kolem všichni cvoci
jen řvou a víří prach
maj' v očích stíny noci...

...a v rukou ostré nože
a kolem krku lano
řekni mi, ach můj Bože
zda je již dokonáno?
maj' v rukou ostré nože...

...a v duši tmu a černo
jdou po mě, chtěj' mě mít
a duši, Bohu věrnou
chtěj' ďáblu předhodit
maj' v duši tmu a černo...

...a tělo plné šrámů
krev proudí z řezných ran
až na podlahu chrámu
a do všech čtyřech stran
mám tělo plné šrámů...

...a oči plné něhy
dozněl zvuk kovadlin
napadly první sněhy
a chrpy povadly
mám oči plné něhy... přes to všechno.
Autor Bůchví..., 12.01.2008
Přečteno 352x
Tipy 12
Poslední tipující: pejrak, Noc17, Cathy, klara07, malá čarodejnice wiggová netopýrková, Walentine, Bíša
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Pěkná báseň, dobře skládáš verše - originální

25.01.2008 20:03:00 | Cathy

ta se ti povedla... hezká mooooooooooc...:)

15.01.2008 21:37:00 | klara07

tedy, smekám....

BOT: JSEm proti tobě jen smítko prachu...

13.01.2008 19:31:00 | malá čarodejnice wiggová netopýrková

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí