Přísaha ve dveřích betonového zármutku

Přísaha ve dveřích betonového zármutku

Anotace: moi non plus

Říkávals mi "vílo"

a ve dveřích betonového zármutku
se plazil horký dech
nahých duší

Říkávals mi "Vílo. Vílo!"

a postel se pobledle kymácela
jako loď s černou
vlajkou
v hříšném zpěvu tramvají
jedoucích pozdě v noci
po Tvých zádech
jako stín

"Má nádherná vílo!"

Tenkrát jsem přísahala
že už Tě
nikdy neopustím

"Kde jsi, vílo... má jediná
Vílo..."
Autor Jasmin de Paris, 13.01.2008
Přečteno 289x
Tipy 11
Poslední tipující: Renatka, el viento, Bíša, NikitaNikaT., prostě já, Vladimír P.
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

zasáhlo mě to - krásná věc...

14.01.2008 07:12:00 | el viento

Pěkné obraty, působivé vyjádření. Báseň se mi líbí.

13.01.2008 18:09:00 | NikitaNikaT.

Krásný motiv "víly", není na literu tak častý. Povedla se ti.

13.01.2008 17:26:00 | prostě já

Pěkné, pěkné. Kam na to chodíš??
PS: také rád rebelství

13.01.2008 17:14:00 | Vladimír P.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí