Životem opilá

Životem opilá

Anotace: ...název je, myslím, dostatečně výstižný. Ovlivněno jistou básní Emily Dickinson.

V malilinkých skleničkách je nalit nikoli líh
ale můj život
Je sytě modrotyrkysový
leskne se do všech možných odstínů existence

Piji ho piji lačně
a pořád jej nemám dost
Zítra ho snad dopiji
sobě sama pro radost

Mám plné srdce vína
jenž rudé jak hustá krev
putuje po mých žilách
pak vrací se do něj zpět

To víno těžkne žitím
a v nocích probdělých
pění se s každým slovem
jež skane na papír

Polykám modrý život Já hltám ho po doušcích
pár kapek je málo
po nich mé srdce nezrychlí
Já ne rudým vínem modrým žitím se opíjím
Přečteno 322x
Tipy 5
Poslední tipující: pejrak, LisSe, Heda, Lisa.Ginmi
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

pro ED mám slabost... a vidíš, právě po ní zůstala skříň popsaných papírků... a ta slova dnes čteme a ukládáme do srdce...

14.01.2008 01:48:00 | Heda

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí