I smrt se bojí

I smrt se bojí

Anotace: Anotace: !

Jako ticho co křičí,
Se rozléhá po kraji dech její,
Jak had, co z díry vylézá a syčí,
Snad na poplach - snad, že si to jiní přejí.

Je jako stín,
Který ze země nesleze,
Ve sklepě naděje,
Tančí její duše, zarůstá její klín,
Do něhož nikdo nevleze.

Dokud nepříjde ten den.
Dokud nepříjde ta chvíle.

Ve spánku kajícně se poká,
Večer pak u sklenky vína toká,
Neprohlédne, nevidí,
Za roh nedohlédne, chce dál od lidí.

Ale musí, musí,
Za nimi,
Sladká je,
Ne, že ne,
Ona se dusí, dusí,
Pak pláče,
Srdce z kamene,
Ale nezničitelná je,
Tak se raduje,
Na bále pohřebním,
Myslíte, že jí to baví?
Dělá jen svou práci,
Někdy tónem úředním.

Rány se teď tiše hojí,
Kolem jen tma a plíseň,
Však i smrt se bojí,
Zná dobře strach a tíseň!
Autor Notorhead, 14.01.2008
Přečteno 269x
Tipy 15
Poslední tipující: dablik007, Tekla, kavec, Andee, Cigarette King, Dračičák, Dilla, Romana Šamanka Ladyloba, ...
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí