Requiem pro císaře...

Requiem pro císaře...

Anotace: ...ehm...

Stříbřitě lesklá duha z ovocné šťávy
Tápavě vonný dým je odérem hříchu
Nakyslé víno císař za rohem dáví
Salome dusí se v zlých záchvatech smíchu

V ovocných mísách tence lesknou se stíny
Podivné postavy a ještě divnější sny
Narcis či Rozmarýn - žádný z nich není líný
Prohýřit noci a pak prospávat dny

Čelenka z perel - z černých znamení touhy
Dopadá na dlažbu, zvon tichounce zní
Možná je bohem, možná je člověk pouhý
Nebesa tuší - on dávno ví svý

Rozpálen žárem taje, jak rampouch zmírá
Nasycen jedama, plný zkažených chvil
Rezavou dýku v ruce jak pero svírá
Nezbývá času již, neb nezbývá sil...
Autor Bůchví..., 14.01.2008
Přečteno 264x
Tipy 7
Poslední tipující: pejrak, Walentine, Já Esther Ruth, malá čarodejnice wiggová netopýrková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

no dovol, a kde je sůl??

15.01.2008 11:45:00 | Já Esther Ruth

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí