Večerní déšť

Večerní déšť

Anotace: Vše v názvu.

Prší.
Ticho a klid,
lehce se stmívá,
noc vchází shůry po špičkách...
Než usednout si stačí,
vyzve ji soumrak k tanci.
Škoda by byla v každém pádu
propásnout tuhle serenádu -
a tak se točí v lodičkách.

Prší.
Ticho a klid.
Jen zdálky šumí křehoučký nápěv valčíku.
Noc víří šatem ze sametu,
a že je to dáma k světu,
soumrak se před ní uklání
a šeptá něžná vyznání.

Prší.
Ticho a klid.
V něm kdysi dávno
noc svoji lásku slíbila.
Soumraku sliby málo stačí -
a tak než ráno načnou ptáci
svou rozpustilou čtverylku,
vyzve ji ještě tisíckrát,
k tanci až déšť zas bude hrát.
Až pršet bude na chvilku...
Autor Madelaine, 17.01.2008
Přečteno 306x
Tipy 7
Poslední tipující: Monsignore, Psavec, Jiparo, Dračičák
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí