Balada o poutníkovi

Balada o poutníkovi

Anotace: ...cesty osudu jsou nevyzpytatelné...

Balada o poutníkovi

V ponurých kobkách kde žila jen smrt
ztratil se potomek nešťastných dní,
duše mu chřadla jak satanův rmut
pusto a prázdno, jen temnota v ní.

Oči si přivykly na temno šedé
smuteční rubáš mu otupil cit,
vzpomínky na světlo zůstaly bledé
s nočními tvory se naučil žít.

Jednoho večera, tma když zas chřadla
podivný hlas mu do ucha hrál,
i vydal se cestou a páska mu spadla
neb volání mámivé jakoby znal

Před zraky v záři mu vidina plála
v srdci se probudil neznámý cit,
hle pojednou překrásná víla tu stála
a zjevením vládla jak tajemný třpyt.

Rukou jak z vánku hebkou ho vedla
po stopách času do skrytých míst,
tam vůní a krásou svou zrádnou ho svedla
a zmizela s vánkem co podzimní list.

On vydal se cestou ven z temné své říše
do světa jasů a vábivých míst,
by nalezl krásku jež v kruté své pýše
mu nedala spát a odmítla jíst

Pak nalezl jednou kdes v prastaré chýši
spanilou divu, květ vedle ní vad,
i ztratil tam hlavu a žal ztopil v číši
a do rána věděl, že tuhle má rád.

Tak zůstal s ní v lesích, v divém tom kraji
a na vílu krásnou již nevzpomněl víc,
však elfové lesní a víly ho znají
a čarovná víla? Ta hlídá mu líc.
Autor Isobel, 17.01.2008
Přečteno 307x
Tipy 5
Poslední tipující: IvoMaria, Mácha, Vladimír P., Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Líbí se mi, pěkná.

18.01.2008 12:26:00 | Psavec

po tom začátku jsem čekala špatný konec, ale dopadlo to dobře.
happy endy jsou v modě:)
chválím tvoje slovní obraty.

17.01.2008 22:09:00 | C.alwen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí