Kouzlíš po těšínském nebi . . .

Kouzlíš po těšínském nebi . . .

Anotace: Těšínské etudy

Sbírka: Těšínské etudy

Úplňková noci
Kouzlíš po těšínském nebi
Z šedavých oblaků
stříbřitý baldachýn pro pár mých . . .
. . . milých hvězd . . .

Přicházíš ke mně
Když na věži odbíjí tři

A jako hlavy Piccasových býků
. . . .O R I O N . . . .
Sklání se nade mnou mé milé hvězdy
Trochu se bojím
zdánlivě sveřepých pohledů . . .
. . . ale je to jen bláhové blouznění . . .

Když po Těšínském nebi se procházíš
Tančíš s lehkostí sněhových vloček
Nad mým snem . . .
. . . a já se probouzím
Cítím se nesvůj
Když v dlani vnímám vlahé teplo ňadra . . .
. . . protože ani nevím . . .
. . .zda vůbec jsi . . .

Máš zvláštní úsměv
Když díváš se do zrcadla
(možná se mi to jen zdá)
Měsíční tvář
S aurou Tvé něhy
oknem stříbřitě prosvítá

Zůstávám jako stín klauna
Směšně se ukláním
když k tanci mne vyzýváš . . .

Úplňková noci
Po Těšínském nebi kouzlíš
Stříbřitý baldachýn snů

Vzpomínáš . . . ? . . .

Je to stále tak . . .
. . . jak bylo to před léty . . .
. . . úplňková noci . . .
Autor Těšínský, 18.01.2008
Přečteno 282x
Tipy 5
Poslední tipující: Levandule, excited, Lota
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásné vzpomínky :-)

19.01.2008 22:45:00 | Levandule

...cítím dotyk hvězd i ve světle denním...jak jsem se u této poezie zasnila

18.01.2008 11:35:00 | Lota

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí