VÁNOČNÍ UPOUTÁVKY

VÁNOČNÍ UPOUTÁVKY

Anotace: už mě sere ta černobílá televize

V leporelu žijí lidé postižení leprou ,
jsou černobílí ,
jako jejich pozadí ,
mají černobílé myšlení ,
smáčí je i černobílý déšť ,
jsou ohavní svou nemocí
zkrášleni svou černobílou duší
z papírových kartonů ,
mají otevřené póry ,
přes ně make –upy ,
zakoupené na posvátné půdě ,
na tom samém místě schání obnošené boty
ozdobené plastovými korálky .
Pro vytrhané obočí tlející temnotou ,
zpívají tiché noční hudbě ,
němou píseň o krvi z filozofů .
Prosím o nicotu ,
o nikoho ,
o ohlodanou krásu k zešílení ,
trpící dysfunkcí-šťastným úsměvem.
Šťastným, jako jsou děti
skrývající svou oběť
v žaludku veselého klauna
v masce krvavé vdovy ,
potažené kůží delfíního mláděte ,
žeroucí nahnilé ovoce
s kousky červích matek ,
nechci veršovat ,
patřím mezi první svaté,
od hnědé zrůdnosti dostal jsem provaz ,
"díky bože moudrosti,
stále zůstaň sovou."
Autor Lipschowski, 19.01.2008
Přečteno 226x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí