Jarem jantaru

Jarem jantaru

Anotace: Když máte chu´t v zimě hrát si s jarem :-)

Sbírka: Krajíc života

Jako jaro jantarové něhy
slyším připlout půlměsíční břehy
nárazem náruče hvězd
z dalekých májových cest

Já vidím ten soumrak na měsíci
tvůj úsměv snově rudolící,
tvé dlaně v něžném doteku mé tváře
v posledním záblesku smetanové záře

Když tančí vážky v kalužích
moje krev volá po mužích
obrazem posvátného meče
poslední kapka ke skráním steče.

A pod tou starou jabloní
promlouvá víla ke koni
letí s ním nebem neznaje už slzy
jarem jantaru vrátí se již brzy.
Autor Káňátko, 19.01.2008
Přečteno 471x
Tipy 2
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je to moc hezky zveršované. A takové tajemné. Líbí.

21.01.2008 11:10:00 | danaska

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí