Dnes už mne nikde nechtějí

Dnes už mne nikde nechtějí

Anotace: Při večerní procházce mne potkal pocit hladu a vznikla z toho tato báseň, protože ve všech obchodech bylo zavčeno. Dokonce i v té večerce...kde by to člověk nečekal...A možná je v tom skrytá i metafora...

Sbírka: Krajíc života

Dnes už mne nikde nechtějí
zavřeno mají v putykách
ani v těch bílých závějích
já nemohu si hrát.
Matky a jejich synové
chodí dnes večer v ulicích
mlčky s úsměvem kakaovým
prachem ve starých střevících.
Toulám se ve svém bloudění
večerem teplým těmi ulicemi
potkávám hradby v zasnění
dnes už nepustí mne nikam.
j8 ucítila hlad
v zimě po kvetoucích lukách
jaro navrátí se snad
večerem svící provoněnou.
Chci vrátit se zpátky do lesů
a s ptáky švitořit v korunách
zaplést se stebou do vlasů
poznat tě v nových hrách.
Chci znova pít vodu z potoků
i nebe tichem zpívá
o lodích plujících do doků
javorovými závějemi.
Dnes už mne nikde nechtějí
ani ve starých putykách
všude mi zavírají
a světlem plyne černá tma.
Autor Káňátko, 19.01.2008
Přečteno 380x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí