Crazy Horse

Crazy Horse

Anotace: Znáte nejslavnějšího válečníka národa Lakotů (Siouxové)?

Nebe se rozestoupilo
a ze slunce vyjel válečník.
Na tváři rudý blesk
a za uchem oblázek měl,
tělo jeho zdobily
kroupy ledové
a dlouhé vlasy
volně vlály
jak jeho kůn vzduchem uháněl.

Z jezera Věčnosti vyjel bojovník,
projel bouří,
projel bitvou,
projel smrští šípů a kulek-
nezraněn.

Crazy Horse, Crazy Horse,
i hromové bytosti ti vzdávají slávu!
Crazy Horse, Crazy Horse,
připrav si válečnou čelenku,
běloši se blíží.

Krev bílých bastardů
tekla u Bozemann Trail,
krev bělochů
lačnících po zlatém kameni
tekla u Rosebudu
a zbarvila trávu
u Little Big Hornu.

Crazy Horse, Crazy Horse,
Bůh ti dal moc i sílu ducha.
Crazy Horse, crazy Horse,
tvá zem je tam,
kde leží tvoji mrtví,
a tvé slzy prší jako šípy-
mnoho jsi plakal
a mnoho bělochů smrt si našlo
když vešli do Black Hills!

O Crazy Horse, osud je zlý,
běloši se blíží
aby zahltili tvou zemi
s příslibem svobody pro všechny.

O crazy horse, jak smutné
-až srdce bolí-
že když ti nepřítel nikdy neublížil,
tvoíji vlastní lidé
tě zradili.

Pro ně jsi bojoval
a pro ně jsi žil,
vlastní lidé tě nakonec zabili.

Je jedno, kde je tvoje tělo,
kde je ale tvoje duše,
to je dobré místo
kde chtěl bych být.
Autor Koli, 20.01.2008
Přečteno 240x
Tipy 3
Poslední tipující: Linda Etschyick
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

opravdu pěkné
slunce v duši Linda

20.01.2008 09:25:00 | Linda Etschyick

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí