Óda na měsíc

Óda na měsíc

Anotace: Napsáno s kamarádem Michalem po půlnoci někdy r. 2002 nad sklenkou vína...

1) Možná tak na měsíc
Nebo na čtvrt roku
Možná že ještě víc
Než skončím tuhle sloku
Možná i na věčnost
Prožitou v láhvi moku
Trvá Tvá netečnost
I moje slza v oku

2) Pohledu skrze sklo
Se moje oči brání
Plíci se zastesklo
Však kyslík není k mání
Hrdlo se zužuje
A k nebesům se vzpíná
Lom světla zvětšuje
Prach na sklenici vína

Ref: V únoru jako v lednu
Poslouchám reprobednu
Hledím vzhůru z hrdla ven
Společensky unaven

3) Vzpomínka na měsíc
Mne zebe kdesi v morku
S půvabem létavic
Mě vězníš špuntem z korku
Navzdory těsnění
Sem luna jasně září
Zátka to nezmění
Třebaže se tak tváří

4) Nechat tak rozplynout
To sklo jež mne tu svírá
Najít si tichý kout
Kde končí Tvoje víra
Že možná za měsíc
Se vzdám a klesnu ke dnu
A Ty mi vyjdeš vstříc
V únoru nebo v lednu
Autor Petrik78, 21.06.2005
Přečteno 240x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí