mezi námi

mezi námi

Pro děcko v kolébce střádají do vínku
maminka Válka a tatínek Kat
harpyje skřehotá za svitu plamínku
přidal se bratříček ostnatý drát

Oslava - poprava - przněná světice
nelidské skřeky - mučírna - sklepení
slavnostní přípitek - ďáblova petice
ubití andělé do mříže vpletení

Vzpínají k Marii své ruce zlámané
ona jim podává hrobnickou lopatku
z předpeklí linou se chorály klamané
na počest děťátku - čerstvému robátku

Let času zná pták Noh, další rok umírá
nemluvně z kolébky krásní a vyspívá
bledá tvář - rudé rty - polibek upíra
s kosou a úsměvem věčnosti přispívá

Má vlastní muzeum, v něm spoustu potomků
snoubená s Charonem odkopne klekátko
očka jí zazáří životem na sklonku
ptáte se na jméno? Smrt zvou to děvčátko

Ve válce na čela autogram vyryje
popřeje opilcům poslední lačný hlt
tvář zhoubným nádorům polibky pokryje
přesmutný osud má děvenka jménem Smrt...
Autor Honzeek22, 22.01.2008
Přečteno 393x
Tipy 7
Poslední tipující: jaňa, Ele...r, Dračičák, excited
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí