Račí láska

Račí láska

Anotace: Dětem

Na račí stezce strouhou k jezu
pomněnky ráno rozkvetou.
Ty vsadil račí mladík slečně,
když za slib věrné lásky věčné
toužil mít její klepeto.

Za zpěvu žab a rejů cikád
u splavu vyznání jí hrál
na struny z tenkých stébel trávy.
V létě pak za veliké slávy
milou svou za ženu si bral.

V kolébce z vrbového proutí
v olšinách děti kolíbou.
I když jim rychle léta běží,
svou zaslíbenou lásku střeží
v chaloupce skryté pod jívou.

Pod oknem z rákosí a řasy
pomněnky ráno rozkvetou.
Do nich si kdysi u lesíčku
vplétali něžně při měsíčku
svou račí lásku stoletou.
Autor Madelaine, 22.01.2008
Přečteno 305x
Tipy 5
Poslední tipující: pavlis, Monsignore, excited
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí