Neposedné slunce

Neposedné slunce

Anotace: Dětem

Slunce mi sedlo na rukáv
a tančí menuet.
Jen ať si poutník jdoucí z dáli
své kejkle po libosti válí,
vždyť v nohách má snad celý svět.
Ať´s chudý, nemocen či zdráv,
slunce je poslem dobrých zpráv
a přišlo dovádět.

Slunce mi sedlo do vlasů
a zkouší cukrblik.
Jen ať si klidně mhouří oči.
Za chvilku třeba na strom skočí -
a nebo zlatý uličník
utiší náhlý dětský vzlyk.
Všude je přece méně pláče,
když vesele si slunce skáče
jak žlutý permoník.
Autor Madelaine, 22.01.2008
Přečteno 337x
Tipy 12
Poslední tipující: pavlis, Monsignore, vodnař, drahý, S..a, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

moc hezké

22.01.2008 16:51:00 | drahý

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí