Šachy

Šachy

Anotace: Věnováno pinčlíkům.

Armádička v řadě stála,
na fyzický kontakt čekala.
Pěšáčci obou stran se třásli,
na dvoubarevném poli svůj účel našli.

První albínek vyrazil vpřed,
stejně tak učinil i protějšek.
V euforii vyskakuje další,
posiluje svou obranu věží.

Armáda tmy na albínky běží,
Na koních posíleni a odvahou políbení,
prorážejí obranou,
pod první palbou však podlehnou.

Povolávají kolosy dva.
Jeden i druhý se věži podobá.
Dva uhelní golémové pracky napřáhli,
pěšáčky malinké zamáčkli.

Pěšáčci lítali vzduchem,
byli bezmocní jak vločka pod pluhem.
Albínci zmasakrovaní čarodějku vyvolali.
S pomocí její golémům břicha rozpárali.

Protiútokem náhle udeřili,
Obranu temné společnosti pobořili.
V plném jásotu svrhli pána,
A pak… Už jen slavili vítězství do rána.
Autor Replix, 23.01.2008
Přečteno 384x
Tipy 10
Poslední tipující: Holis, Psavec, Lorraine, Bíša, Walentine, NikitaNikaT., excited
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Asi si dám jednu partii šachu.

23.01.2008 21:55:00 | Psavec

:D ukázals mi nový pohled na partii šachu! velice povedené.:)

23.01.2008 18:00:00 | Walentine

Hm, působivá básenka, docela jsem si to dokázala představit, jak tam ty figurky všecky běhají, skáčou a bojují ... tak trošku mi to přišlo jako nějaká game. Ale také jsem si pod tím představila lidské životy, jejich osudy

23.01.2008 17:57:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí