Vězení

Vězení

Anotace: Na nohy mě zase zvedli Sůl mi do ran vetřeli Přikázali: "Ani se nehni!" A pak křikli povel: "Zastřelit!"

Šedivě začíná další den
Jen přemýšlím, zda mám ještě vstát
Skrze mříže zase koukat ven
A dalších minut, hodin se bát
Po stropě malý pavouk kráčí
Měl by mi přinést trochu štěstí
Na mě se ale život mračí
Ten pavouk mi jen bolest věští
Dveře vrznou, v krvi proudí strach
Zase mě dolů na zem srazí
Do plicí vdechuji suchý prach
Nechte mě být, jděte pryč, vrazi!
Na kůži vedle jizvy jizva
Zas, už zas si na mě nesou nůž
Čistá kůže je pro ně výzva
Má krev se pomalu mění v tuš
Kopanec do břicha, do brady ránu
Nůž vrazit pod kůži, otočit dokola
Zuby letí jak střípky porcelánu
Když "Sem s ní!" náhle někdo zvenčí zavolá
Na nohy mě zase zvedli
Sůl mi do ran vetřeli
Přikázali: "Ani se nehni!"
A pak křikli povel: "Zastřelit!"
Autor branwen, 25.01.2008
Přečteno 274x
Tipy 3
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl, Kanzy
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

souhlas s níže uvedeným, epiku tu nevidím tak často a tahle je dobrá

31.03.2008 17:03:00 | drsnosrstej kokršpaněl

krásná básnička,úplně mi při jejím čtení přeběh mráz po zádech:-)...moc pěkná

25.01.2008 16:41:00 | Kanzy

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí