Koupená realita

Koupená realita

Anotace: Slova dávno ztratila svou moc...teď už je svět v rukou zbraní...a snad někoho zodpovědného, kdo to před lety všechno začal za 7 dní. Jinými slovy: moje rezignece...

Sbírka: Ztreceno v minutě ticha

Koupím si realitu plnou ideálů,
V skleněné baňce začnu žít.
Z třinácti číší, z třinácti grálů
Krůpěje karmínu budu pít.

V růžových brýlích uvidím štěstí,
Žal zmizí v kouři za vitrínou,
Už žádné šrámy na zápěstí,
Už žádné rýhy vlastní vinou.

Se snítkou jasmínu z pevné půdy,
Co křídla holubic máchnutím pohladí
A s novou nadějí, bez špetky nudy,
Nechci žít na zámku, mně stačí podhradí.

Před branou vlastního Říma
Zahodím kapalnou nenávist
A s modrou mlhou za očima
Začnu psát zase na bílý list.

O zlatých zimních západech,
Které mě touhami provází,
A taky o těch vzdušných zdech,
Na které moje sny narazí.

To bude fajn, takhle chci žít,
Co je mi po tom jidášském světě?
Až mě se povede mou baňku prolomit,
Bude už na Zemi po odvetě…
Autor Egretta, 26.01.2008
Přečteno 325x
Tipy 12
Poslední tipující: Evžen Bizon, Karmínka, el viento, Maro Deives, Džín, Ishtar, excited, Zamilovaná do nezamilované doby
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

je to krásné, poetické... proč se ale nepokusit se udělat lepším tento svět než utíkat se do jiných?

31.01.2008 20:21:00 | Maro Deives

raději to štěstí vidět i bez růžových brýlí.... jde to vůbec?

27.01.2008 11:40:00 | excited

Tohle bych udšlala mottem dne a zivota podobných:

***V růžových brýlích uvidím štěstí,
Žal zmizí v kouři za vitrínou,
Už žádné šrámy na zápěstí,
Už žádné rýhy vlastní vinou.***

26.01.2008 11:37:00 | Zamilovaná do nezamilované doby

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí