U kapličky

U kapličky

Anotace: Toto je stará dobrá, taková průměrná básnička o jednom krásném místě...

Na kopečnu v kraji,
ukrytá v hustých keřích
kde slunce jen jemně průsvitá,
stojí naše malá kaplička.

Kolem ní z obou stran
dva mohutné kmeny,
koruny husté a zelené
mají zdejší stromy.
Před kamenými schody
cestička se klikatí,
spousta květin vonavých
ve větru tu tančí.
Paprsky slunce skrz listy
na zem jemně svítí,
kolem ale většinou
leží samé stíny.

V této krásné scenérii
Bůh svůj stánek má,
schází se sem věřící,
Bohu postěžovat.

Kaplička má bílou zeďˇ
a hnědá vrátka,
trs třešní na klice-
dar ode mne, kamaráda.

Ve svém svatém tichu
vyslyší naši modlitbu,
do srdcí vnese klid
a do mysli zase svit.
Autor Koli, 26.01.2008
Přečteno 215x
Tipy 4
Poslední tipující: NikitaNikaT., excited
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí