Věčný spánek...

Věčný spánek...

Anotace: Když nás opustí...

Věčný spánek…

Ještě zde kvetou bílé jasmíny,
ač půda už posetá je jejich květy,
dál padají k zemi plátky sterými,
a jako fráze, zní běžné věty.

Omamnou jejich vůni dál vítr roznáší,
působí dojmem rozpadu, časem zmaru,
tady se sní, jen v bílém rubáši,
a věčný spánek nechodí jen k stáru.

Tu rovy v řadách, tvoří tiché aleje
a jako by se zalekl veškerý světský hluk,
tam, kde skřípou jen hřbitovní veřeje,
kde svého druha navštěvuje opuštěný druh.

S kyticí zde vídají kulhavou smutnou paní,
den po dni, tady prochází světlem i stínem
a my všichni víme, víme bez ptaní,
jak se srdcem zlomeným, chodí tu za svým synem…
Autor Krtica, 23.06.2005
Přečteno 484x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí