Novinařina jako práce?

Novinařina jako práce?

Anotace: já vím, je to pořád dokola,ale tohle vzniklo,když jsem zase přemýšlela,jestli žurnalistika je pro mě opravdu to pravý

Nevím, co bych asi chtěla?
Létat jako včela a cítit jak se zem chvěla?
Vědět, že budu tím, kým jsem si vysnila?
Byla bych to vůbec já nebo nebyla?

Psát o lidech a pro ně,
často jim na hlavy kydat lopatu hnoje.
Objektivně informovat okolí,
deformace mojí duše, ta snad rychle přebolí.

Živit se koníčkem, je tak snadné,
jak vykopat jámu malíčkem.
Posoudit a poznat své nitro,
Radši popřeju satanoj dobré jitro.

Řekněte teď kudy kam,
bloudit v lese, tracen ve tmě, sám a sám?!
Lhát okolí, lhát sobě?
To je jak probudit se ve vlastním hrobě.

Být či nebýt? Proč se pořád ptáme?
Na radu svých přátel a osudu
stejně těžko dáme.

Hledám v sobě talent, touhu....
a přitom vidím jen na duši mé šmouhu.
Má cenu jít si za svým snem,
i když víme, že tam kam jdem,
roste jen bodlák a křen?

Bodlák věstí rány na těle,
a křen, slzy na matraci rozvrzané postele.

Odpověď je v dáli a moje nervy v háji....
když už budu v ráji?
Autor Janka Aura, 28.01.2008
Přečteno 326x
Tipy 2
Poslední tipující: Lachailla, Dague
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Momentálně jsem na tom stejně, takže to chápu...

01.05.2008 20:55:00 | Lachailla

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí