Přátelství

Přátelství

Anotace: Báseň o přátelství, o jeho moci, kráse a jedinečnosti.

Co je vlastně přátelství?
Proč bez něho radost není?
Je to vlastně partnerství,
plné důvěry a pochopení.

Je málo těch pravých přátel,
těch, co Ti vždy pomohou,
když jsou sami v úzkých,
když sami třeba nemohou.

Nevěř všem, věř jen takovým,
kteří jsou Ti ochotni pomoci,
věř je přátelům opravdovým,
těm jenž pomohou i v nemoci.

Přátelství je součástí života,
bez něj je člověk jenom sám,
v přátelství je i láska a dobrota,
jenž pocit štěstí dávají nám.

Až Tě jednou smutek přepadne
a myšlenka, že Tě nikdo nemá rád,
až Tě třeba i vzít si život napadne,
tak pomůže Ti ten pravý kamarád.
Autor Martin M., 17.09.2004
Přečteno 7343x
Tipy 9
Poslední tipující: Agniezka, Monsignore, Modrý Anděl, Demony, zAbUsH
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (117x)

Komentáře

Nádherná básnička, taková pravidvá a povzbuzující. Hezky psáno o něčem tak křehkém a přesto příliš vzácném :-)

10.10.2007 19:37:00 | Franceska.Darness

Krásně jsi to vystihl:-)

29.08.2007 22:10:00 | Ishtar

Je to pěkný...

31.08.2005 16:30:00 | Karlička

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí