Díky živote. Závist

Díky živote. Závist

Anotace: Rozjímání.Díky za fantazii rozkoše.Proti hloupým závistivcům.

Díky živote

Díky živote
za fantazii rozkoše jíž jsi mi dal
já mohu prožít Lukulovy hody
aniž bych vzácné plody do úst vzal
já mohu nektar prolít hrdlem
na který pěli bozi ódy
aniž bych játra ničil si a ožralou se stal

Díky živote
za fantazii rozkoše již jsi mi dal
milovat mohu nejkrásnější z žen
aniž bych-ženáč-nevěrným se stal

Díky,díky živote
za fantazii rozkoše již jsi mi dal
mohu být vilným erotikem jen
prožívat známé orgie
/vášnivě hladit těla žen/
při nichž si člověk –užije-
aniž bych vášní propadl a duši svou jim dal.

Díky ti živote nevzdávám
za pokryteckou morálku
do které jsi mne přivedl
(To jsi to pěkně vyvedl
přesto ti nenadávám)
kde bujná míra života
je závistivci špiněna
ta uslintaná holota
s hloupými tupci spřažena

Díky ti živote nevzdávám
za pokryteckou morálku
do které jsi mne přivedl
(To jsi to pěkně vyvedl
přesto ti nenadávám)
kde majetek se modlou stává
vztahy lidí ničí nebo nahlodává.

Však díky živote za život
který je přesto krásné žít
pokud mi hoří fantazie knot
nechci se v nudě utopit.

Díky ti díky za život krás
v němž příroda vždy rozkvétá
a psát si může poeta
o kráse žen a chválit nebe jas.
06/80

Závist

Je choroba duše člověka
co do něj se zažere
jak jed z něj vytéká
a mozek rozežere

Je rozmazlený spratek
on všechno musí mít
co druhý má
bez toho nemůže žít
vždyť ukrást se to dá
až pak bude mít svátek

Je zvrhlá ctižádost
a bezohlednost k tomu
to nevítaný host
bičem ho vyžeňte z domu!
04
Autor Rebelek, 29.01.2008
Přečteno 298x
Tipy 2
Poslední tipující: duše v plamenech
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Díky ti živote, za krásný čas,
diky ti živote, že tiše dýšeš v nás.

29.01.2008 20:42:00 | C.alwen

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí