Žalm žíznivého schizofrenika

Žalm žíznivého schizofrenika

Anotace: Nejhorší noci jsou noci žíznivé

..HLUBOKÁ NOC..

V listoví skryješ se zmámený opiem,
nahý a bez studu klidně se projdeš
zčernalým náměstím.
Na Tebe, pane můj!, sírou si připijem,
„Služebník,“ kysele šeptám a toužím být v pelechu
(smilnit snad se štěstím?)


Na cáry přeješ si rozervat Jeho hruď
A klátíš se smíchy, když krčí se hanbou
či lhostejnou bázní.
Plášť toužíš strhnout mu a nadáváš; "buď jak buď´":
„Jsem váš! A vy moji! Moru zvonkohra zazní…“


V duši Nám zlovolné nedobro bubnuje,
s očima psíma a tupými drápy
doufáme v poslední soud.
Náděj´ když jedinkrát kolem Nás propluje
v ohradě z kostí pak s rykotem vrhneš Nás
v plesnivý kout.


(Celý) svět skrývají Naše mdlé líce,
čerň, mrtvol bělost se zračí v tvé
bezbřehé krutosti.
Trny pak vrazíš skrz zčernalé plíce,
kuřáku zhýralý!
(Zapalte si, Jasnosti)


Slovy Nás šikovný umělec omámil
písní za nebeské loutny hry líbezně
přednesené.
Nás, blázny! v ohradu z kostí pak polapil
(„Řeka Styx a mince korozí zanesené??“)

..SVÍTÁNÍ..

Kdo jsi?, vozko s pointou každičké všivé hry,
jak děcko chceš figurky co nejvíc měnící se.
Až nyní se, můj milý, zbavíš mé pokory;
Je ráno!
A já
konečně


napiji se
Autor Jenovéfka.pel.Nomistérion, 29.01.2008
Přečteno 325x
Tipy 7
Poslední tipující: hanele m., Bíša, Jasmin de Paris, drevenymuzik, Bžunda
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...i upřímnost je někdy morbidní ;-) (bezoká)

24.02.2008 11:06:00 | Jasmin de Paris

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí