O holce, co nespí

O holce, co nespí

Vzala si aspirin, aby spala,
Otevřela okno, aby usnula,
studený vítr ať ji hladí po tváři,
předtím, než spadne do spánku,

Zavřela oči své, aby spala,
Zhasla svíci, aby usnula,
bez konců tma ať ji obléhá,
předtím, než spadne do spánku,

písničku šeptala, aby spala,
Zmizela v peřině, aby usnula,
pod ochranou peří ať pokojně leží,
předtím, než spadne do spánku,

...

aspirin kofolou zapila, aby nespala,
okno pak přivřela, aby neusla,
žár topetí ať ji hladí po tváří,
do doby, než se rozední,

oči jí mrkaly, aby nespala,
svíci sirkou šimrala, aby neusla,
příjemné šero ať ji obléhá,
do doby, než se rozední,

nahlas si zpívala, aby nespala,
peřinu odkopla, aby neusla,
nahá ať bdí pod klenbou hvězd,
do doby, než se rozední
Autor Muta cum liquida, 29.01.2008
Přečteno 316x
Tipy 1
Poslední tipující: Walentine
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí