Digitální malířce

Digitální malířce

Anotace: Věnováno Mirce Hedbávné, co umí s digitálním foťákem kouzlit jako malíř se štětcem či pérem a dnes se napije z poháru svého snění. (http://www.trebicsky-zpravodaj.cz/vyhlasi-vysledky-fotosouteze_309.html)

Posílen zrak tvůj čipy stero
obejmul vizi do svých spárů
jak šťastný malíř, co smáčí pero,
co ví, kde vésti života čáru.

V zajetí stínů světel šero
žene i brzdí magickou káru...
. . . . Jen ty znáš tajné desatero...
. . . . . . . . Kontrast je clona do kočáru.

Tvé oko — spoušť je na pozoru,
na svět se dívá rovně, vstřícně,
proniká srdci v lidském vzdoru...
Přírodou nejraděj úhlopříčně.

Zábleskem do ticha zkoušíš prostřiž
za mlhy, noci či kuropění...
Že infra fokus lepší než ostříž —
napij se dneska z poháru snění.
Autor Špáďa, 30.01.2008
Přečteno 274x
Tipy 4
Poslední tipující: divoska_jaja, takova, j.c.
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Krásná tvář v bohatém rámu
to zásluha je portretisty,
nešetřil barvy, skicáře listy
pak šperk přidal, co zdobí dámu

Že skály se věkem prohnuly?
I příroda má vrásky, jizvy,
však umělkyně dávno již ví
jak obraz jí bude po vůli
***
J.s.

30.01.2008 17:35:00 | j.c.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí