Hvězdopad

Hvězdopad

Anotace: hvězdný pád...

I. Na nebi hvězdy se třpytí,
k zemi jedna z nich letí.
Kulkou proděravělá,
smutkem ztrouchnivělá,
kdysi ve sny věřila.

II. Za oknem silueta se mihla,
kolik slov říct nestihla.
Město zářící,
jí vítající,
do náruče pouličních lamp padá,
svůj třpyt do rukou osudu vkládá,
Měsíc měla kdysi tak ráda.
ted v jejích paprskách smutek převládá.

III. " Přej si něco, padá hvězda..!"
chvílemi sen se jí zdá.
Pod listím přikrytá,
tíhu hlíny vítá.
Nad jejím třpytem chmíří létá,
zrnka štěstí lety odvátá....mrtvá...
Autor Netopyri-kralovna, 30.01.2008
Přečteno 359x
Tipy 1
Poslední tipující: Tymi14
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí