V bažinách

V bažinách

Anotace: ...

Vycházím z bahna, toho daru,
jak jej nazývají velcí moudří.
Duše má dosáhla bodu varu,
srdce jak led v sněhové bouři.

Příliš se zabředáme, hloub,
stále hloub do své špíny.
Své Já předmětem chloub
a v hlavě idealistické klíny.

S iluzemi stálostí usínáme,
s lpěním na to, co lze chytit,
závoj chtíče a tužeb klame
naši Pomíjivost.

Rozhodl jsem vylézt z bažin –
už nikdy nespát ani nebdít,
vylézt ven z láhve jak džin,
v místě ani čase se dál nedít.
Autor Žiťa, 31.01.2008
Přečteno 205x
Tipy 2
Poslední tipující: dead-head
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

vylezt a zastavit kolobeh je jen polovina uspechu...ale jak pises tyhle touhy ma kazdej

01.02.2008 13:32:00 | dead-head

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí