KUS DNE JE NOC

KUS DNE JE NOC

Anotace: osnova

Kolem plují dětské sny
ženy začínají
splývat s květinami
mužský hlas
se ztrácí v polibcích
Rozšafné lokály
zažly své lucerny
a cinkot lakomců
probudil rváče
tichý sten matky
nenašel syna
Noc
Tichá a lačná
vypuzuje zbylé
ztroskotance
zčernalé stíny
vyruší světlo a křik
Člověk křičí!
a všichni se smějí
...je náš,je náš!
Utahaná holka si
penězi zacpává duši
...co dáš,co dáš?

Rachoty továren
stůj co stůj chrčí
v hukotu kolkola
jeden se krčí
U kaple ve stínu
modlí se vdova
tři týdny byla s ním
teď už je sama
Za rohem hřbitova
mizejí kříže
ještě tak tři kusy
...sběrny jsou blíže
Automat zacinká
světýlka zhasly
vydal se na cestu
sehnat si prachy
ucítil oběť svou
kabelku tahá
babka ji nepustí
a na zem padá
pár dobrých kopanců
vzdává se ráda
Kvikoty pod koly
frajera baví
holky se chichotaj
vnady si hladí
těší se na DOMU
...vrazili do stromu
přijeli havrani
maj plnou korbu
Marjánka slabá je
jehla je cool
kdo pořád shání ji
ten bude vůl
Zámek na kopci
ztemnělé okna má
kastelán ožrala
už taky zhasnout má
zámek zámku
lehce se páčí
kastelán procitá
..sejmem ho radši

První hvězda zhasla
ta nejslabší
za ni půjdou
a další a další a další

Zloději dokradli
ještě si nechali
na zítra na příště
aby se nažrali
Matka už usnula
protože musí
musí bý vyspaná
pro synovu duši
Pasáci dopásli
dají ji dýško
kdyby jim nedala
párají bříško
Pekař už vykoukl
zebou ho prsty
zadělá do díže
na nějaký žrásty
Zhasíná dušička
stará či mladá
personál špitálu
únavou padá
Poliši houkají
hasiči jedou
někdo se otrávil
pro holku zrádnou
Potkani zalezli
bojí se lidí
světlo jim nevadí
to se jim líbí

Největšíhvězda vyleze ven
všechny je přehluší a bude den

DOBRÝ DEN!
Autor WAYWARD, 01.02.2008
Přečteno 294x
Tipy 11
Poslední tipující: PIPSQUEAK, drsnosrstej kokršpaněl, pavlis, excited, Elena Suchomel, Equus przewalski, WhiteSkull, Monsignore
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

kokršpanělovi se líbí 2/3 formou a rytmem, ale je na něj příliš cynická (to, tedy... až na dřeň), drsnosrstýmu naopak tvrdostí vyhovuje, ale je na něj jednoduchá stylem...

děláš ze mě schizofrenika :)

08.04.2008 23:29:00 | drsnosrstej kokršpaněl

Chtěla bych zažít, jaké to je splývat s květinami... vyfotit se tak. Inspiroval jsi mě.

02.02.2008 22:11:00 | excited

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí