Bez možnosti návratu

Bez možnosti návratu

Anotace: poslední cesta

Cestou prašnou kráčí
se smrtí dávno smířený.
Záda věkem k zemi ohnutá
obličej vráskou zdobený.

V kapse šestáků pár
přístav správný hledá.
Odkud na cestu poslední
se k ostatním přidá.

Jízdenku si koupí
od průvodce duší.
Podmínky cesty zná
jen cíl sotva tuší.

Bohatství nesmírné
v dlani má schované.
Dvě mince tradiční
z mědi kované.

Poplatek obvyklý nabízí
o svezení stařec prosí.
Tu taxu jednotnou
dávno v paměti nosí.

Převozník hlavou zavrtí
s úsměvem na líci.
K ceduli na zdi ukáže
tam vzor měny platící.

S údivem děda hledí
na ten podivný znak.
Oči si stále protírá
jenže už je to tak.

U srdce ho píchne
rys tváře zvadne.
Věřit se mu nechce
už i tady euro vládne…
Autor Modrý Adept, 24.06.2005
Přečteno 292x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí