Kniha, kterou musím číst

Kniha, kterou musím číst

Anotace: Inspirovala mě písnička Ewy Farne-Klam. *Jinak co byste po mně chtěli chvíli po půlnoci???

Listuji v knize,
otáčím další list,
tisíce písmenek,
musím ji dále číst.

Věty a souvětí,
slova a fráze.
Když knihu obrátím,
půjde číst snáze?

Listuji stránkami
s nadpisem 'minulost'.
Vzpomínám na chvíle,
na které nemám zlost.

Pročítám 'přítomnost',
obrátím další list.
Hned zas se vrátím zpět.
'Budoucnost' nechci číst.

Mám z ní strach, obavy.
Nechci ji raděj' znát.
Nevím, jak budoucnost
bude si se mnou hrát.

*

Náhlédni do knihy,
musíš ji číst.
Postupně nebo snad
poslední list?
Autor Rakasteta, 03.02.2008
Přečteno 283x
Tipy 5
Poslední tipující: Marfuša, NikitaNikaT., Jean89
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jde ti to dobře, básnířko. Máš velmi hezky zpracovaný rytmus veršů. Obsah také.

26.03.2008 12:44:00 | Marfuša

Celkem myšlenkové dílko, nemá se prý nahlížet do budoucnosti, ale také né žít minulostí ... a co přítomnost? Ta také občas za moc nestojí ...

04.02.2008 17:05:00 | NikitaNikaT.

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí