Baletka

Baletka

Anotace: ac*

Za stěnou ze skla
snad jen posteskla
nad tím svým trápením
dívčím, mladičkým, mámením.

A zaprášené klapky klavíru
černé a bílé, žádné barvy ve víru
pedály zlatavé
balady smutnivé
pianista v živlu svém
prsty vede v rytmu motavém.

Baletka z porcelánu
na podstavci se točí
do rytmu tomu pánu,
slzy padaj z očí.

Cínový vojáček na klavíru smutně postává
od schopného pianisty
nepěkné pohledy dostává
a jasné mu je, že ta baletka
z porcelánu jen
jemná jak nejjemnější nitka
nesmí býti jeho v tento pochmurný den.
/však stále doufá../
Autor Layla., 03.02.2008
Přečteno 251x
Tipy 7
Poslední tipující: korncaffe, Namine, Vlk v rouše, Albertinka, 0-0
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

jů =)
Jakákoliv básnočka a klavír...nádhera =)

11.02.2008 20:20:00 | Albertinka

je moc krásná, opravdu se ti povedla :)

10.02.2008 11:27:00 | 0-0

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí