dvě z noci

dvě z noci

Anotace: ...dělí je od sebe asi rok

Sbírka: básenky

.
.
.
...malé nocturno

Můj spánek je sluha
co soucitně kulhá se nocí
až k ránu... nevítán
pro můj i tvůj pocit
pro naše iluze i city
bitý po zásluze
námi oběma obelhán
belhá se nocí němě
do všech stran
tu k tobě, pak ke mně
- však nikdy k nám

************************

nocturno ještě menší

...u vzácných básní zas snít
mít zvláštní pocit z noci
kdy démonci zelenoocí krouží
a loužím s jejich zrcadly se vyhýbají

tehdy tichý krajíc měsíce
za prošlé sliby koupit lze

...a každou noc je ještě tenčí
.
.
.
Autor hanele m., 05.02.2008
Přečteno 313x
Tipy 14
Poslední tipující: pavlis, christiana včera neusnula, takova, J.Švihovský, Psavec, jedam, Bíša, Demedalex
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je mezi nimi přímo cítit ten rozdíl,moc hezké.

06.02.2008 14:10:00 | takova

ste moc milí a laskaví čtenáři... přijďte klidně zas :o)
děkuju

05.02.2008 13:25:00 | hanele m.

Dnes nejhezčí co jsem tu četl. Opravdu počteníčko. Miluji básničky s poselstvím.

05.02.2008 13:19:00 | J.Švihovský

Dočkáme se ještě úžasnějších...

05.02.2008 00:55:00 | Bíša

Tož nastavit dobře zrcadlo a chytat dál dobré verše :)

05.02.2008 00:31:00 | Demedalex

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí