Trivialita

Trivialita

Anotace: težko definovat - težká témata pojednaná... lehce

Ač vědom si toho, že není básníkem
popadl tužku a oddával se formám
kultivovaného seberozkladu.

To podstatné je obhájit se
- podotkl myslitel
v reflexích... aktu tvorby.
Ovšem poznání prvotního daného
jest reflexivnímu uvažování zapovězeno
pravil - a rozplynul se v parách abstrakce.

Opodál stojící umělec zadržel štětec v tahu,
aby z přediva slov utkal smysl svého díla.
Dar řeči ho opustil
a on zdrceně zíral do prázdna...

Vše bedlivě sledující hlupák
svráštil čelo a nehmotnou mocí myšlenky
rozpohyboval jemnou mechaniku intelektu
kvázi - moudrým pohledem obhlížel celou společnost
soukolí skřípala...

a vše bylo jedno
Autor GM, 05.02.2008
Přečteno 281x
Tipy 1
Poslední tipující: drsnosrstej kokršpaněl
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí