Nemocní mocí

Nemocní mocí

Anotace: Jak může škodit člověk postižený chorobnou,bezohlednou ctižádostí-touhou po moci.

Nemocný mocí

Jak malé děcko v peřince
vynucoval křikem vše co chtěl.
lidem ho bylo líto,zvláště mamince
na co ukázal – to měl.

Když později povyrostl v kluka
měl otlučené pěsti a odřená kolena
volný jak pták
rval se o kuličky a o kytky v lukách
v kapse měl kudlu a pořádný prak
již věděl co to znamená.

Jak z kraťasů se jinoch vytáhl
tu říkali mu – musíš první být
nekoukej na druhé zbytečný je cit
hleď abys to –někam- dotáhl
začni chlapsky žít.

V muže když dospěl
rval se o místo
u pramene a bohatého žlabu
s lokty ostrými šel už najisto

nic pro něj svaté nebylo
neexistovalo tabu.

Teď místo praku on slov užíval
místo nože v kapse lest a zradu

křikem se zase všeho domáhal
škodná on lidí byl
nemocný mocí
v lidství měl velkou vadu!
1980
Autor Rebelek, 06.02.2008
Přečteno 244x
Tipy 4
Poslední tipující: C.alwen, Memento
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Je užasný, že tvoje básně psaný třeba pře skoro 20 lety se dají v klidu převést i do současnosti.

06.02.2008 22:38:00 | C.alwen

mě se to prostě líbí:)).. mluvíš pravdu, hezky sepsané:)

06.02.2008 11:14:00 | Memento

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí