Proměna

Proměna

Anotace: Jaký je smysl ? co znamená ? Nechci prozradit. Inspirace v lese, inspirace v duších, inepirace v nebi, proměnách života.

Sbírka: Krajíc života

Víno lesem rozlité
oči řekou plynoucí
dva poutníci
k západu Slunce kráčící

Náručí tichého poloostrova
stál jako ty stromy
jak bohové lesa
poutník a víla pro nebesa

Tulák a víla v bílém hávu
kůň na konci cesty
tři poutníci vzdáleni davu
potomci Matky Země.

V poctě se poklonila
hlíně měsíčního háje
a v barvách jinotaje
shlédla tulákovu tvář

Napil se z jiného pramene
potoka poznání a pravdy
a jeho oči u kmene
barvu změnily

Z bílé jen temně černá
ďáblova proměna
v tajemném lese
mezi duchy.

S pohanskými skřítky
v jeskyni zvědů hrává si
andělé všednosti
duši stínů nespasí

Víno lesem rozlité
Měsíc chladně zářící
dva cizinci
mlčky k hrobu kráčící.
Autor Káňátko, 06.02.2008
Přečteno 483x
Tipy 3
Poslední tipující: Mácha, Erion Fate
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Jo fakt zajímavé podání.

02.04.2008 10:31:00 | Mácha

Myslím,že máš velký talent...pro mě ta báseň nemá absolutně vadu.Je myšlenkově poutavá,rytmicky dobře zpracovaná a ty básnické obrazy!Četla jsem ji jedním dechem...

07.02.2008 07:34:00 | Ruzezkoralecniulice

skvělá

06.02.2008 09:39:00 | Erion Fate

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí