Na zastávce

Na zastávce

Anotace: Jak Marťa chtěla básnička která vznikla na zastávce....

Do tváře déšť ti kane
každá kapka na očích vzplane
na rtech do krve se zbarví
s pláčem řeku na líci splaví

Déšť hříchy smívá
i ty slůvka nedůtklivá.
Rozžhaví tvé tělo do běla
a zchladí tvou duši v něm
nad hlavou kometa sletěla
mezi hvězdný sněm,
na zastávce točím se
a ruce do kříže rozpínám.
Mé tělo i duše další kapky chce
v rozplývajícím se tichu usínám.

Padám a s očima do nebe
mezi hvězdy, které znám
a přitom myslím pouze na tebe.
Autor Prousan77, 06.02.2008
Přečteno 309x
Tipy 0
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí