3 miesta

3 miesta

Anotace: Zacitajte sa do tajomnej basne...a prosim nemyslite si ze my sibe :)

Tri miesta,kde len podnes stojí čas,
tri miesta,kde vládne tichý mráz,
tri miesta,studne pokoja,
kde ľudia vkročiť sa boja.

Tri miesta,duša letí k nim
tri miesta,ku ktorým stúpa dym,
tri miesta,plné oblakov
nad nimi žiari nebo bez mrakov.

Tri miesta,sú len v niečom sne
tri miesta,tak vzdialene šťastné,
každého myseľ sa k nim uberá
keď raňajkuje,obeduje,večerá.

Tri miesta,pre každého iné,
skrývaju to po čom mi túžime,
sú miestom vysnívaným.

Každého túžby snúbia sa v nich
chceme ich splniť,
čo len na okamih,
nič zlé na nich nieje
pomsta či strach
snáď pokiaľ nechcete utopiť svet
v tmách.

Len tým čo dobro svetu prajú
netúžia po zlobe len,
tieto tri miesta pomáhajú
skrášliť nám každý deň.
Autor Terulienka, 07.02.2008
Přečteno 252x
Tipy 8
Poslední tipující: brooklyn, Alasea, jedam, major.siorak, fuu
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

sci-fi - opomíjený to žánr

15.05.2009 13:33:00 | brooklyn

Jo, slovenčtina je krásná. A tahle báseň taky...

19.12.2008 16:29:00 | Alasea

ja nwm...to je lirika...miesta mysle..dusevni klud a tak....nad tym sa netreba pozastavovat..ked 3 je tak kraasne cislo

26.02.2008 20:40:00 | Terulienka

A která to jsou místa?

25.02.2008 12:55:00 | major.siorak

hm, je krásné číst tuhle báseň slovenština je krásná.

10.02.2008 15:00:00 | Aka Kiss

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí