Jak žít?

Jak žít?

Anotace: Z cyklu hledání.Jak prožít život.

Jak žít?
Žít zdravě
k dosažení věku
či dravě
k ukojení smyslů
či duchovně
k dosažení klidu
či dřít se
bych svaly měl a bídu

Jak vlastně žít
V čem hledat pohodu a štěstí
kudy drápat se - jít
spoléhat na náhodu
či na tvrdé pěsti
hledat snad slávu – moc
neb stačí jenom žít
žít slušně,skromně,tiše
dát uzdu dravosti a panovačné pýše
či sedět na mezi
neb krok za krokem jít
honit se - mamonit
mít všeho víc než dost
a proto stačí žít?!

Na tuto otázku je těžká odpověď
Žít plně toho si jen hleď.

Tělu dej radost z pohybu
a duši rozkoš z rozjímání
lásce té nebraň v nadšení
rozum však nechť ji chrání

Smysl tvůj život by měl mít
ne v plození jen
( či v moci majetku)
snad tvoří lepší života sen
svět lidí krásnější chtít
to stojí zato dát i život v sázku
k tomu pevně stále hleď

1980
Autor Rebelek, 07.02.2008
Přečteno 261x
Tipy 5
Poslední tipující: C.alwen, Memento, ninive9
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí