KÁVA (má milá)

KÁVA (má milá)

Anotace: /2006/

Svý první holce jsem jednou ráno
zalila kakao horkou vodou
Tady začala má „kávová kariéra“

A. mě rozmazlovala chutňoučkým
„tři v jednom“, který mi láskyplně
připravovala do postele
Kolik černočernejch turků v modrým
hrnku jsem stačila vypít s H.
na balkóně při cigáru
& rozjímání
& kolik kafat s mlíkem mi malířka
přimalovala k nosu…

Dnes donesu si ho na podnosu
v hrnku s kýčovitým nápisem Love
"Vole, kde máš ty cigára?"
Zamíchám & proustovsky naslouchám
vzpomínkám
& za zvuku cinkání lžičky o porcelán
& vůně linoucího se kouře
jak Titanik za noční bouře
nechám se v něm
utopit
& jak se budu propadat vždy
„o kávu níž“…
-
…& kolik kafat s mlíkem…
…kolik černočernejch turků…
…kolik…

káva – má milá, víš?
Autor Andrea Vatulíková, 08.02.2008
Přečteno 334x
Tipy 3
Poslední tipující: pejrak, HarryHH, Herjann Skald Vargstjern
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

... zalitý v lógru věštíme svou budoucnost ...
z minulých kafíí ....
... a myšlenky se snaží opravovat starý cesty ...
kafe hustý jako tér .... s roznáškou
od propocených a animálních cikánských asfaltérů ...
v božích službách ... lidských komunikací ...
na cestách do pekel ...

12.02.2008 17:39:00 | HarryHH

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí