Benátky - Vídeň

Benátky - Vídeň

Anotace: Dvojitá porce Úlomků cest (co mi ulpěly za nehty)

Sbírka: Úlomky cest.

Víhňová Vídeň

Svou kávou
uctí vás zem
paní Elfride.

Na Náměstí hrdinů
rackové na Thomasi Bernhardovi
jsou také kamení.

Velkolepost všeho
Mne oslnila
- opera neskýtá stín -
a já
zatoužila po křivolakých uličkách
svého města – města bez šlehačky.

S maskou Benátčana

Dům
stál
tiše
nad vodou
a slunečná zákoutí
zdála se být
(a nebýt)

Holubi a stará paní
zašlou dlaní
pomalu hladí kanály
a voda
byla zelená.
Autor Franti, 09.02.2008
Přečteno 253x
Tipy 4
Poslední tipující: adida, spare, fialová
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

ten konec s paní a holuby se mi líbí..

09.02.2008 15:07:00 | fialová

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí