Bouře

Bouře

Anotace: .....

stála jsem tiše v odpoledním vánku
najednou se zvedla vichřice
vlítla do života, převrátila další stránku
ten, kdo by četl, nebyl po ruce

nadzvedla mi vlasy a vzala od úst slova
přivála mraky z jižního směru
nebylo se před ní kam schovat
pronikla vším a bez výběru....

smazala modrou barvu naděje
bezzubým smíchem rozšklebených mraků
se zeptala, kde vlastně je
kdo nasliboval radost ze zázraků

ostrými kordy zlatorudých blesků
pronikla do všech tajemství
uklidněná v mlze za rozbřesku
dechem dračím
co už stačil
vychladnout
pošeptala, co už vím..

sesbírám střepy hliněného srdce
trochu mi popálily dlaň
nějaké jizvy zůstávají přece
z každé bouře,
co jednou v roce
přijde k nám...
Autor Verena, 09.02.2008
Přečteno 280x
Tipy 12
Poslední tipující: IvoMaria, Raduzk, NikitaNikaT., Danah, vodnař, estrellita, Bíša
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Hezké. To je myslím bez komentáře. Bolí to a má to srdce.

19.02.2008 14:32:00 | IvoMaria

Moc hezky napsané, velmi působívé dílko, dost myšlenkové a hodně mi připomnělo, cosi z mého života ...

10.02.2008 17:31:00 | NikitaNikaT.

ano krásné a něžné na křídlech havraních vlasů

10.02.2008 11:52:00 | vodnař

pochvala

09.02.2008 20:11:00 | Danah

Oduševnělé verše...

09.02.2008 16:40:00 | Bíša

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí