Já básně chci pdát

Já básně chci pdát

Anotace: Co špíny,přetvářky a zloby je v tomco si říká člověk. Psáno v r.1978 a jak to platí i za 30 let.Kde je pokrok?

Já básně chci psát

Já básně chci vám psát
co srdce moje křičí
však rozum vzpouzí se
brát tuto skutečnost

já básně chci vám psát
co člověku se příčí

co proti životu
a proti citu je
co lidi bolí
čeho mají už dost!!

Chtěl bych psát o krásnu
o dobrých lidských vztazích

o lásce k člověku
o kouzlu přírody.

Zatím já jen žasnu
co špíny,přetvářky a zloby
je v tom co si říká člověk
pryč jsou už ty doby
kdy krásný byl a čist

a opět nastoupil jak z džungle
šerý pravěk
kdy člověk s životem si zase není jist!

Vždyť je to k nevíře
a proti citu snad
že člověk musí zas
za život bojovat!

Bojovat hůř než zvíře
bojovat ve velkém
ve velkém ničit
ve velkém zabíjet
to se všem musí příčit
vždyť tohle ničí svět !!!

Pochopte přece lidé!
V sobě si tvoříte jed
který vás až čas přijde
začne sám zabíjet!

Zákony z džungle z dříve
to už teď neplatí
nejde proti nám zvíře
a nejsme nahatí!

Zlá zvířata jsou teď v nás
ty musíme zahubit

aby vládl zas lidský čas
a mohli jsme v klidu žít!!
1978
Autor Rebelek, 11.02.2008
Přečteno 265x
Tipy 5
Poslední tipující: takova, Memento, C.alwen, Psavec, cevert
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Myslím,že se od té doby nic nezměnilo,vlastně ano,zestárli jsme.

12.02.2008 21:17:00 | takova

tak to je ze života...

11.02.2008 16:27:00 | labuť

jj,život je boj a čas tomu nahrává, smutný, ale je to tak

11.02.2008 16:02:00 | cevert

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí