ROBINSONI

ROBINSONI

Anotace: Pocit z města ve kterém žiji.

Rozednívá se a tramvaj
ranním městem brázdí.
Brázdí smog a světla aut
ji v té mlze doprovazí.

Ticho noci v dálce mává
město se už probouzí.
Orosené výklady
ztrácí lesk bez záře světel.
Staly se jen skleněnou zdí,
kde uvidíš svoji tvář.

Další tramvaj jako loď
k ostrovu se tiše blíží.
K ostrovu, kde trosečníci čekají
a ptají se, zda místo zbyde.
Místo pro houf Robinsonů
co na pátek čekají,
aby zase v pondělí
na ostrově stáli
stejně jako minule
o místo se báli.

A tak je to každý ráno
každý ráno, každý den.
Sny doma v šuplíku skládají
starosti rozsypaný po kapsách.
Zapomínají na lásku,
která padá jako déšť
co k nim prší ze všech stran
a stéká k nim po kapkách.

Po kapkách stéká
a do prázdna se vytrácí...
Autor Leknínka, 12.02.2008
Přečteno 298x
Tipy 1
Poslední tipující: vodnař
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

krásná básnička... tenhle každodenní shon znám ;-)

14.02.2008 08:02:00 | ladyina

krásná básnička... tenhle každodenní shon zám ;-)

14.02.2008 08:01:00 | ladyina

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí