POSLEDNÍ LIDÉ

POSLEDNÍ LIDÉ

Anotace: začátek konce?konec začátku?začátek začátku?nebo něco nového?

Dva lidé krajem jdou
nohy mají dvě
a zbytek ne.

Pahýly s sebou svázané
mokvavým hadrem smotané.

Zarudlé slunce
nad Zemí
ty nohy šlapou
po zemi.

Spálená země
i stromy
jen to nám zbylo
z pohromy.

On si ji vede
podpírá
žena s prsy
ta si ho objímá.

Šlápoty v prachu otisklé
jedna a jedna páristé
za nimi
v šiku
řadí se
stopy stopy
nejisté
Jsou jak by jen jeden šel
tak jako kdyby jen ty sis šel.

A těžce se jim jde.

Slunce se snaží
prolíná
oblohou
co ocel pojímá
tváří se jak stařena
ustaraný výraz má.

A Bůh?

Ruce lomí nad sebe
co to tam dole
co to je
Pohlédl z patra
na lidi
davy tam ale
nevidí.

Vyžilá země doutnaje
zničená
ve jménu blaha je
Bez zvěře bez vody
krajina prahne

prahne a prahne

Po životě!

Kam kráčejí???
Autor WAYWARD, 12.02.2008
Přečteno 251x
Tipy 7
Poslední tipující: PIPSQUEAK, Bean, Bíša, Danah, takova, Martanka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

Qvo vadis?

jdem si za svým osudem..
takže..
brzy tu nejspíš nebudem..

16.02.2008 08:37:00 | Bean

Ale může být za daný čas reálná...

15.02.2008 22:47:00 | Bíša

Hrozná představa...

13.02.2008 08:07:00 | takova

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí