Černá růže

Černá růže

Anotace: Ze sbírky: "Uvadlá květena"

Sbírka: Uvadlá květena

Černá růže

Jsem malý motýl,
poletuji z květu na květ.
Jsem malý motýl
a jen jeden okouzlil mě hned.

Je to krásná černá růže,
někdy štěstím mě naplňující.
Je to krásná černá růže,
jindy depresí mě sužující.

Ráno, má-li na sobě kapky rosy,
vypadá jako kdyby plakala.
Ráno, má-li na sobě kapky rosy,
jakoby mě její květena odmítala.

V poledni slunečném,
květy k nebi zdvihá.
V poledni slunečném,
má je její lodyha.

Navečer, když usíná,
naviděnou jí dávám.
Navečer, když usíná,
zbytky jejího pylu sálám.

Chtěl bych tu růži míti,
pro sebe a na pořád.
Chtěl bych tu růži míti,
i kdybych porušit měl přírody řád.

Zbožňuji ji jedinou,
žádný jiný květ již nechci opylovat.
Zbožňuji ji jedinou,
málo je ji milovat.

Už je v mém srdci,
jako levá a pravá komora.
Už je v mém srdci,
… Sodoma, Gomora!!!
Autor Miro Sparkus, 13.02.2008
Přečteno 328x
Tipy 5
Poslední tipující: Likynka, gimikis, Psavec, pavlis
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

žiju... ;)...

27.04.2008 18:50:00 | Miro Sparkus

jakto delas, ze pises tak hezký basnicky??? jsou fakt uzasný, hlavne ty o motýlovy

26.04.2008 16:08:00 | Emilinkaka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí