Slunce

Slunce

Anotace: Slunce na úbytě, slunce na krovkách svých křídel...

Slunce nad zenitem pomalu skládá krovky
Kolik večerů už takhle leželo,
rozpálené do běla,
vášnivě nedočkavé...
Slunce na úbytě,
slunce s fleky marmelády na mlsných rtech
Kolik plachetnic se potopilo na krovkách jeho sytých křídel
kolik gramofonových desek přehrálo svůj part
a rozloučilo se se světem bez potlesku

Hluchoněmé obecenstvo nepotěšíš...

Jak je možné, že je tolik barev duhy světu zapotřebí?
Tolik barev duhy a tak málo křídel k letu...

Operní posluchačstvo
se zpravidla nevyznačuje značným hudebním sluchem
Zrzavé operní zpěvačky roní slzy na pavlači
a polévají svou bílou kůži líhem
ve snaze zapomenout na hříchy mládí

Peří pestrobarevných papoušků snáší se pomalu k zemi
- malovanému džbánu po babičce
Je slyšet svistot rozbíjených střepů
"To ten smuteční pochod"
dí šilhavý rétorik

Slunce nad zenitem
slunce na krovkách svých křídel
zapadá...
Autor Lisa.Ginmi, 13.02.2008
Přečteno 254x
Tipy 14
Poslední tipující: hanele m., Danah, HarryHH, vodnař, Walentine, ona, LisSe, Ishtar, její alter ego
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře

...líbíííí, zajímavé slovní spojení:-)

02.03.2008 18:07:00 | maena

1* - skvělá jako vždy

16.02.2008 21:56:00 | Danah

Nevšímavě nás MÍJEJÍ ... v osamělém majestátu ...
a přesto k nim shlížíme jako k božstvům ...
v marné touze ziskat něco z jejich nesmrtelnosi ....

*- ... naše niterné vnímání podvědomě zařazuje do věcí pro nás velmi důležitých, ... Slunce, Měsíc, hvězdy a planety ...
***- ... ale pro ně nejsme nic, ... jen vesmírný prach ...

15.02.2008 13:52:00 | HarryHH

krásný západ :-)

14.02.2008 10:04:00 | ona

Slunce nad zenitem
slunce na krovkách svých křídel
zapadá...

...líbí se mi...ostatně jako vše od tebe...super tip:-*

13.02.2008 22:23:00 | LisSe

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí