V cele smrti

V cele smrti

Anotace: Už je to tak dávno, co padl rozsudek...

Odpočíváš v cele smrti
Rozsudek padnul už dávno
Tak dávno že si to ani nepamatuješ

A za co?
Za co tenhle trest?
Za to, že jsi se narodil jako člověk
Protože jsi se narodil člověku
To proto, že z člověka jsi byl zplozen
Proto musíš zremřít
Jsi poddán tělu a času a zkáze

Už jenom odpočíváš
Kdysi ses snažil
Protestoval
Sepisoval petice
Bojoval jsi za lepší život
Snažil ses zapomenout na ten soud
Na ten hlas jako hřmění hromu:
"Trestem za hřích je smrt!"

Není žádné člověčí východisko
Jen beznaděj a věčné umírání
Umírání začínající zrozením
Smrtí to ale nekončí

Slyšel jsem o věčném životě
Zaslechl jsem cosi o někom
Dostalo se ke mně něco o naději
Něco o lásce a o svobodné vůli

Že žil a umřel někdo dobrovolně místo mne
Nemusel a přece to udělal
Prý mne miloval miluje a žije
Smrt ho musela vrátit
Neměla na něj právo

Odpočívám v cele smrti
Rozsudek padnul už dávno
Tak dávno a přece:
Lámou se okovy a mříž
Přichází Živý a zve mne do věčného žití

Přijímám
Lámu se
Umírám
Vstávám
Žiju!
Autor Hannazka, 18.02.2008
Přečteno 327x
Tipy 16
Poslední tipující: Ctěný pán, Glooaming, Aťan, jedam, Kapika, Psavec, Bíša, WhiteSkull
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (1x)

Komentáře

To Aťan: necukám! lichotíš mi! to já ráda! :o))

21.04.2008 14:46:00 | Hannazka

Šup s tebou do Oblíbených autorů! A necukej se, máš to marný... :-)

19.03.2008 16:51:00 | Aťan

Jo jo George - kdo neprožil - neuvěří! :o))
A ten choazz je v tom, že abys to mohl prožít, musíš nejdřív věřit. A teď si vyber :o))

18.03.2008 17:51:00 | Hannazka

Co to je za choazz?

05.03.2008 18:34:00 | G30R63

© 2004 - 2024 liter.cz v1.6.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí